Πώς να κάνετε Root σε συσκευή Android !

Διαβάστε πώς μπορείτε να κάνετε Root οποιαδήποτε συσκευή με λειτουργικό Android.

 

 

 

 

 

Αρχικά, το να αποκτήσεις δικαιώματα Root σε μια συσκευή Android σημαίνει ότι έχεις τη δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερα αρχεία συστήματος και εφαρμογών, τα οποία προηγουμένος δεν είχες τη δυνατότητα να εμφανίσεις.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας εφαρμογών, τις οποίες είτε χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε τη λειτουργία της συσκευής, είτε για να "πειράξουμε" τις επιδόσεις μας σε κάποιο παιχνίδι, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω :
- Πώς να χακάρετε το σκορ στο Flappy Bird σε Android
-Πώς να χακάρετε το Hill Climb για Android

είτε για να τρέξουμε προγράμματα "χακινγκ" σε Android (τα οποία θα αναφέρουμε σύντομα).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ :Μη δοκιμάσετε τίποτα εαν δεν είσαστε σίγουροι για αυτό που κάνετε καθώς μπορεί να προκληθεί λειτουργικό πρόβλημα εαν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ή ακόμη και να χαθεί η εγγύηση σε περίπτωση που ισχύει ακόμα για τη συσκευή σας!!

Υπάρχουνε πολλές εφαρμογές με τις οποίες μπορεί να γίνει αυτή η διαδικασία, αλλά εμείς θα σας αναφέρουμε μια απο τις πιο απλές και φυσικά δωρεάν εφαρμογή.
Αυτή είναι η Kingo Root, την οποία μπορούμε εύκολα να βρούμε στην ιστοσελίδα https://www.kingoapp.com/.

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση για Windows, έτσι ώστε να κάνετε τη δουλειά με χρήση υπολογιστή, ή την έκδοση για Android, έτσι ώστε να γίνει η δουλειά απλά και απευθείας απο τη συσκευή σας.

Σε περίπτωση που κατεβάσετε την έκδοση για Android τότε θα πρέπει να μεταφέρετε το αρχείο .apk στο κινητό σας και να το κάνετε εγκατάσταη.
Για να γίνει η εγκατάσταση όμως θα πρέπει πρώτα να έχετε ενεργοποιήσει τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών απο Άγνωστες πηγές στις ρυθμίσεις της συσκευής σας ! Όπως φαίνεται στην παρκάτω εικόνα :

Εάν όμως κατεβάσετε την έκδοση για Windows Pc τότε τό μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας και αφού την ανοίξετε να συνδέσετε τη συσκευή με τον υπολογιστή.
Η εφαρμογή Kingo Root θα αναγνωρίσει αυτόματα το μοντέλο της συσκευής και είτε θα σας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε το Root αμέσως είτε θα χρειαστεί να κατεβάσει πρώτα κάποια Drivers για το κινητό και έπειτα να συνεχίσει η διαδικασία.

 

Μερικά πράγματα τα οποία πρέπει να προσέξετε :

- Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ ώρα. Άρα θα πρέπει να έχετε υπομονή και μη κάνετε ενέργειες ενδιάμεσα που μπορεί να επηρεασούν τη σωστή ολοκλήρωση.
- Καλό θα είναι πριν ξεκινήσετε να κρατήσετε backup απο τα αρχεία σας, σε περίπτωση που παγώσει η συσκευή μετά απο κάποιο σφάλμα και χρειαστεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για να λειτουργήσει ξανά κανονικά.
- Αν βλέπετε οτι όντως η διαδικασία έχει καθυστερήσει υπερβολικά και η συσκευή είναι σε διαδικασία φορτώματος οπου φαίνεται μόνο το Logo του μοντέλου τότε μπορείτε να αποσυνδέσετε τη συσκευή και να κάνετε απλά μια επανεκκίνηση έτσι ώστε να ανοίξει κανονικά, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί το Rooting.

 

Με απλά λόγια, αυτός είναι ένας τρόπος για Root.
Για κάποιον που είναι εξιδεικευμένος χρήστης τότε η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή, πράγμα που δεν σημαίνει οτι ένας απλός χρήστης δεν μπορεί να το κάνει.

 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να αφήσετε σχόλιο παρακάτω !
Source:internet!


EmoticonEmoticon