Ξέρετε ποιο είναι τo µεγαλύτερο στον κόσµο;

 

Όταν μιλάμε για τη θάλασσα, το μέγεθος όντως μετράει

 

 

 

 

 

Το µεγαλύτερο κύµα
Το µεγαλύτερο και το πιο άγριο κύµα του κόσµου έχει εντοπιστεί στη Χαβάη και πιο συγκεκριµένα στο νησάκι Μάουι. Είναι 37 µέτρα ψηλό, δηλαδή όσο µια 12όροφη πολυκατοικία, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν αποτελεί έκπληξη για τους ντόπιους, καθώς είναι ένα φαινόµενο που απαντάται κάθε χρόνο και φυσικά προσελκύει δεινούς σέρφερ από όλο τον κόσµο. Με δική τους πρωτοβουλία µάλιστα πήρε το όνοµα «Jaws», δηλαδή σαγόνια, λόγω της επικινδυνότητάς του, καθώς είναι πολύ πιθανό να τους «καταπιεί» µε τα …σαγόνια του. Όσοι ενδιαφέρεστε, µπορείτε να το συναντήσετε µεταξύ Δεκεµβρίου και Φεβρουαρίου.

Η µεγαλύτερη τεχνητή παραλία
Αν δεν ικανοποιείστε από τις ελληνικές παραλίες (OK, λίγο δύσκολο, έχουµε για ΟΛΑ τα γούστα), µπορείτε να επισκεφτείτε τη µεγαλύτερη τεχνητή παραλία του κόσµου, την Seagaia Ocean Dome, µε 300 µέτρα µήκος και 100 µέτρα πλάτος, στην Ιαπωνία. Μπορεί να φιλοξενήσει µέχρι και 10.000 τουρίστες, ενώ είναι πόλος έλξης για πολλούς αναζητητές του costume-made καλοκαιριού, και όχι άδικα, καθώς είναι πλούσια σε τεχνητή άµµο, τεχνητούς φοίνικες, έχει σταθερή θερµοκρασία τους 30 βαθµούς Κελσίου, ενώ κοσµείται και από ένα µεγάλο ηφαίστειο που πετάει φωτιά κάθε µία ώρα. Σας φαίνεται µακριά η Ιαπωνία; Τέτοιου είδους παραλίες υπάρχουν και στο Μονακό, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Ρότερνταµ.

Ο µεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος
Βρίσκεται στην Αυστραλία και πιο συγκεκριµένα στη Θάλασσα των Κοραλλιών. Το 1981 ανακηρύχθηκε µνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς από την UNESCO, ενώ µέχρι και σήµερα αποτελεί αγαπηµένο προορισµό για πολλούς σέρφερ, αλλά και για όσους κάνουν καταδύσεις. Τα κοράλλια ξεκίνησαν να δηµιουργούνται σταδιακά πριν από 20.000 χρόνια όταν ακόµη η περιοχή ήταν ξηρά και δεν καλυπτόταν από νερό. Καθώς, όµως, η στάθµη της θάλασσας αυξανόταν σταδιακά, τόσο η πεδιάδα βυθιζόταν στα νερά, ώσπου τα κοράλλια άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία. Μια βουτιά ειλικρινά θα σας κόψει την ανάσα.

Το µεγαλύτερο φυσικό spa
Καλώς ήρθατε στο µεγαλύτερο beauty salon του πλανήτη. Η πιο εντυπωσιακή συγκέντρωση θαλάσσιων ορυκτών παρατηρείται στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας, που είναι γεµάτη από τα περίφηµα Dead Sea Minerals. Για αιώνες οι άνθρωποι τα έχουν αξιοποιήσει στον τοµέα της ευεξίας και της αισθητικής, εκµεταλλευόµενοι τις µοναδικές αναζωογονητικές, ενυδατικές, αλλά και θεραπευτικές ιδιότητές τους στην επιδερµίδα. Τα συγκεκριµένα φυσικά ορυκτά περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα ενυδατικών συστατικών σε όλο τον κόσµο, ενώ µπορούν να ρυθµίσουν τα επίπεδα της υγρασίας της επιδερµίδας, αναπληρώνοντας τις απώλειες που σηµειώνονται λόγω ηλικίας, αλλά και τρόπου ζωής. Λοιπόν, τώρα ξέρετε πού να προγραµµατίσετε το επόµενο ταξίδι σας...

…και το μικρότερο
Το µικρότερο ψάρι του πλανήτη ονοµάζεται Paedocypris progenetica, έχει µήκος λιγότερο από8 χιλιοστάκαι ζει στα όξινα νερά των βαλτότοπων της Σουµάτρας. Το µικρότερο νησί στον κόσµο είναι το Bishop Rock και βρίσκεται στο Ηνωµένο Βασίλειο. Πρόκειται για µια µίνι βραχονησίδα µικρότερη από 50 τ.µ. και θεωρείται κατοικήσιµο νησί, καθώς πάνω της υπάρχει ένας φάρος.

Source:glamourmagazine.gr


EmoticonEmoticon